Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size blue color orange color green color

Moraitis School - Athens

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ 2015-2016 Εκτύπωση; Σκεφτείτε το περιβάλλον... E-mail

Η Σχολή Μωραΐτη ανακοινώνει ότι, συνεχίζοντας το πρόγραμμα υποτροφιών του Σχολείου, θα προσφέρει για το σχολικό έτος 2015-2016, 8 πλήρεις υποτροφίες για νέες εγγραφές:  5 για την Α΄ Γυμνασίου και 3 για την Α΄ Λυκείου. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η άριστη επίδοση και η άριστη διαγωγή.

Οι υποτροφίες είναι πλήρεις (δίδακτρα και μεταφορικά) και ισχύουν μέχρι την αποφοίτηση του μαθητή ή της μαθήτριας. Η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει με εξετάσεις (ελληνικά, μαθηματικά), παρακολούθηση μαθημάτων (για Γυμνάσιο), διαγνωστικού τεστ (για Λύκειο) και προσωπική συνέντευξη, που θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 15 Μαρτίου 2015. Εκτός από τις γνώσεις θα συνεκτιμηθούν και άλλες πλευρές της προσωπικότητας των παιδιών. 

Πληροφορίες και αιτήσεις στη γραμματεία του Σχολείου  (τηλ: 210-6795000, κ. Όπη Θεοτόκη) ως τις 11 Μαρτίου 2015.

 
Πανεπιστημιακές Σπουδές στο Εξωτερικό Εκτύπωση; Σκεφτείτε το περιβάλλον... E-mail

Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 στις 19:00, στο Θέατρο του Σχολείου, θα γίνει ενημέρωση στους γονείς και στα παιδιά που ενδιαφέρονται για πανεπιστημιακές σπουδές στην Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Ισπανία.

Για τα αυστριακά πανεπιστήμια θα μιλήσει ο κ. Alexander Wojda, επιτετραμμένος της Αυστριακής Πρεσβείας, για τα γαλλικά η κ. Patricia Savary, υπεύθυνη του γραφείου CAMPUS FRANCE, για τα γερμανικά ο κ. Νίκος Δημόπουλος, συνεργάτης του DAAD (Ενημερωτικού Κέντρου Αθηνών), για τα ελβετικά η κ. Μαρία Παπαδοπούλου, υπεύθυνη του Πολιτιστικού Τμήματος της Ελβετικής Πρεσβείας και για τα ισπανικά ο κ. Juan Sáenz de Heredia, σύμβουλος της Ισπανικής Πρεσβείας.

Είστε ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσετε την ενημέρωση μαζί με τα παιδιά σας, καθώς το ζήτημα των σπουδών, αλλά και των προϋποθέσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια του εξωτερικού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πολλές οικογένειες μαθητών και μαθητριών μας. 
 
Εξετάσεις για Πανεπιστήμια του Εξωτερικού Εκτύπωση; Σκεφτείτε το περιβάλλον... E-mail

Το τμήμα International Baccalaureate του Σχολείου προφέρει για 3η συνεχόμενη χρονιά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις που αποτελούν προϋπόθεση για να γίνει δεκτός ένας σπουδαστής σε συγκεκριμένες ειδικότητες και συγκεκριμένα Πανεπιστήμια. Πιο αναλυτικά:

Για σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία:

Ιατρική/Οδοντιατρική και αντίστοιχες επιστήμες: εξετάσεις UKCAT και BMAT 

Νομικά: εξετάσεις LNAT 

Για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ: 

Εξετάσεις TSA για ορισμένες ειδικότητες 

Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή, θα διδάσκουν έμπειροι καθηγητές του IB και τα μαθήματα θα γίνονται απογευματινές ώρες, μετά το πρωινό πρόγραμμα, στο κεντρικό κτήριο του Σχολείου (Ψυχικό).

Αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στις 19:00, στο κτήριο του IB (Καποδιστρίου 104 & Ελευθερίας 2, 142 35 Αλσούπολη-Ν. Iωνία). 

Όσοι γονείς και μαθητές/τριες από το IB1, την Α & Β Λυκείου ενδιαφέρονται, είναι ευπρόσδεκτοι να την παρακολουθήσουν.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα και/ή τις εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Μ. Λοσίδου (τηλ. 210-6795000) e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

 
Πρόβες Χορωδίας Εκτύπωση; Σκεφτείτε το περιβάλλον... E-mail

Οι επόμενες πρόβες της Χορωδίας θα γίνουν ως εξής (15:15 – 16:45):

Α’ φωνή

 

Β’ φωνή

   Δευτέρα   

   12   

   Ιανουαρίου   

 

    Πέμπτη   

   15   

   Ιανουαρίου   

Δευτέρα

19

Ιανουαρίου

 

Δευτέρα

19

Ιανουαρίου

Πέμπτη

22

Ιανουαρίου

 

Δευτέρα

26

Ιανουαρίου

Πέμπτη

29

Ιανουαρίου

 

Πέμπτη

29

Ιανουαρίου

Δευτέρα

  2

Φεβρουαρίου

 

Πέμπτη

 5

Φεβρουαρίου

Δευτέρα

  9

Φεβρουαρίου

 

Δευτέρα

 9

Φεβρουαρίου

Πέμπτη

12

Φεβρουαρίου

 

Δευτέρα

16

Φεβρουαρίου

Πέμπτη

19

Φεβρουαρίου

 

Πέμπτη

19

Φεβρουαρίου

Πέμπτη

26

Φεβρουαρίου

 

Πέμπτη

26

Φεβρουαρίου

 
Χριστουγεννιάτικες Παραστάσεις Χορωδίας Εκτύπωση; Σκεφτείτε το περιβάλλον... E-mail

Η Χορωδία θα παρουσιάσει την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, στις 16:00 στο Θέατρο του Σχολείου, πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Νύχτας Χριστουγέννων».

Εισιτήρια θα πωλούνται από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, ως την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, τις πρωινές ώρες στο Ταμείο του Σχολείου και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου μισή ώρα πριν από την παράσταση στο ισόγειο του Σχολείου. Η τιμή του εισιτηρίου είναι €5 και τα έσοδα θα διατεθούν στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στο Σωματείο Μαργαρίτα και στην Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ο Νέστωρ».

Την ημέρα της παράστασης τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στο Θέατρο του Σχολείου, στις 15:30.

Η Χορωδία του Σχολείου θα συμμετάσχει την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, στις 12:00 στην Ημερίδα Τέχνης για Παιδιά που διοργανώνει το Krass Athens στη Σχολή Μωραΐτη. Το Krass Athens είναι το νέο ελληνικό παράρτημα του παγκοσμίου δράσης φιλανθρωπικού ιδρύματος KRASS e.V και προσφέρει δωρεάν καλλιτεχνικά προγράμματα και εκπαίδευση στα παιδιά του κόσμου.

Τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στο Γυμναστήριο του Σχολείου στις 11:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Και στις δύο εκδηλώσεις θα πρέπει να φορούν το μπλουζάκι που θα τους δοθεί, μπλε σκούρο τζιν και μαύρα παπούτσια (όχι αθλητικά). Πρέπει επίσης να έχουν μαζί τους το ντοσιέ της Χορωδίας.

Προσοχή: Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου δε θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη πρόβα της Χορωδίας.

Η «Νύχτα Χριστουγέννων» περιλαμβάνει ακόμα: Χριστουγεννιάτικη αγορά, Συναυλία του Ομίλου Μουσικής Λυκείου, Συναυλία του Μουσικού Τμήματος ΙΒ, Παιδική απασχόληση, Μπουάτ, Καφενείο, Κρεπερί, ChristmasParty και άλλες πολλές εκπλήξεις.

 
Πανελλήνια πρωτιά: 45/45 στο IB Εκτύπωση; Σκεφτείτε το περιβάλλον... E-mail
Katami.jpg

Συγχαρητήρια θερμά στη μαθήτριά μας Χριστίνα Καττάμη, που κατάφερε να πετύχει στις εξετάσεις του International Baccalaureate 45/45 points, την ανώτερη δυνατή βαθμολογία. Σε συγχαρητήρια επιστολή προς το Σχολείο, η Γενική Διευθύντρια του International Baccalaureate, Dr. Siva Kumari, αναφέρει:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αργυρό μετάλλιο στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα Εκτύπωση; Σκεφτείτε το περιβάλλον... E-mail
Dimakis.jpg

Ο απόφοιτος του Σχολείου μας Παναγιώτης Δημάκης (΄14) απέσπασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Αργυρό μετάλλιο στην 55η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής, από τις  3 έως τις 13 Ιουλίου 2014.  

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση σε μια  υψηλού επιστημονικού κύρους διοργάνωση, στην οποία έλαβαν μέρος 560 μαθητές από 106 χώρες.

Το Σχολείο συγχαίρει θερμά τον Παναγιώτη και του εύχεται καλή σταδιοδρομία!

 
Διακρίσεις εκπαιδευτικών του Σχολείου Εκτύπωση; Σκεφτείτε το περιβάλλον... E-mail
vraveio_poiisis.jpg

Στα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη 2014, που ανακοινώθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής στις 5 Ιουνίου, διακρίθηκαν τα βιβλία τριών εκπαιδευτικών μας κάνοντας το Σχολείο μας ιδιαίτερα υπερήφανο. Συγκεκριμένα: 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Summer Camps Εκτύπωση; Σκεφτείτε το περιβάλλον... E-mail

Το Σχολείο οργανώνει Summer Camps για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και  τα παιδιά της α΄ & β΄ Δημοτικού:

Αναλυτικά:

 
Πρότυπος Παιδικός Σταθμός Εκτύπωση; Σκεφτείτε το περιβάλλον... E-mail
Paidikos_Stathmos.jpgΗ Σχολή Μωραΐτη ανακοινώνει πως θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο του 2014 έναν νέο πρότυπο Παιδικό Σταθμό, στις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου στο Παλαιό Ψυχικό, ο οποίος θα αφορά παιδιά που γεννήθηκαν το 2011.
Διαβάστε περισσότερα...